Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi de alimentatie sanatoasa pentru copii0 Comments

Publicat in:
Etichete:3 ani, 4 ani, alimentatie sanatoasa, copil, grupe alimentare, peste 2 ani, recomandari, sfaturi pentru parinti

Legumele si fructele

Legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al oricarei persoane.

Se recomanda consumul acestora in stare proaspata si, pentru cele care au coaja comestibila, sa fie consumate cu coaja. Consumate astfel, aportul de vitamina C si de fibre este maxim. Este gresita practica de a curata marul de coaja sau de a indeparta coaja strugurelui.

Alimentatia sanatoasa la copii

Alimentatia sanatoasa la copii

Grasimile alimentare

Se recomanda un consum redus de grasimi alimentare. Se vor consuma in special grasimile care contin acizi grasi polinesaturati. Acestea se gasesc mai ales in produsele vegetale (uleiuri, fructe cu coaja tare) si in pestele gras. Se va limita consumul de grasime din carnea de porc.

Zaharul

Zaharul si produsele zaharoase nu ar trebui sa existe in alimentatie decat strict ocazional, adica o data sau de doua ori pe saptamana si in cantitati mici.

Dulciurile rafinate sunt foarte tentante datorita proprietatilor organoleptice deosebite, dar au o concentratie foarte mare de zahar si se absorb rapid in organism. Consumul acestora in cantitate mare se asociaza cu riscul cariilor dentare, obezitatii, diabetului zaharat, boli cu larga raspandire in randul populatiei. Bauturile racoritoare, la fel ca si dulciurile, trebuie consumate numai ocazional.

Exceptie de la aceste restrictii o reprezinta copiii si adolescentii care au o actvitate fizica intensa, cum este practicarea unui sport sau alte activitati care necesita consum mare de energie.

Bauturile

Necesarul hidric va fi acoperit cu apa si in nici un caz cu sucuri, indiferent de modul lor de preparare.

Bauturile alcoolice sunt contraindicate la copil.

Miscarea

Activitatea fizica trebuie sa faca parte din activitatile zilnice ale oricarui copil/adolescent. Stilul sedentar de viata asociat cu o alimentatie necorespunzatoare poate genera o serie de boli cronice, caracteristice societatii moderne.

Sarea din alimente

Se recomanda a nu se adauga sare in alimente in consumul casnic, deoarece multe produse alimentare au adaugata sare prin procesare (mezeluri, branza telemea, cascaval etc), iar altele au in compozitia lor mineralele necesare organismului (legumele si fructele).




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi de alimentatie sanatoasa pentru copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!